Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στο εδώλιο οδηγούνται 75 άτομα για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην Αίγυπτο

Σε πεδίο μάχης μετετράπη την 1η Φεβρουαρίου το γήπεδο του Πορτ Σάιντ                                        
Κάιρο, Αίγυπτος
Κατηγορίες σε βάρος 75 ατόμων απήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου για τις ταραχές που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ομάδων μετά τη λήξη αγώνα ποδοσφαίρου στην πόλη Πορτ Σάιντ στοιχίζοντας τη ζωή σε 74 άτομα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται για φόνο ή αμέλεια.

Οι καταγγελίες για αδράνεια της αστυνομίας μπροστά στις συγκρούσεις πυροδότησαν το χειρότερο κύμα βίας στο Κάιρο μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ με απολογισμό 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται εννέα αστυνομικοί, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Πορτ Σάιντ, καθώς και τρία στελέχη της γηπεδούχου ομάδας Αλ-Μάσρι.

Κοινοβουλευτική επιτροπή που ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης κατηγορεί την αστυνομία για αμέλεια, διότι υποτίμησε τον κίνδυνο συγκρούσεων ανάμεσα στους οπαδούς των αντιπάλων ομάδων.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταγγείλει πως οι δυνάμεις της τάξης έμειναν αδρανείς ενόσω υποστηρικτές της γηπεδούχου ομάδας αλ-Μάσρι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά τη νίκη τους 3-1 επί της αντίπαλης ομάδας αλ-Αχλί.

Οι περισσότεροι νεκροί στις συγκρούσεις στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές της ομάδας του Καΐρου αλ-Αχλί.

Φανατικοί οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας, γνωστοί ως «ούλτρας», έχουν δηλώσει ότι οι Αρχές ήθελαν εκδίκηση γιατί οι ούλτρας είχαν πολεμήσει στην εξέγερση που έφερε τους τίτλους τέλους στο καθεστώς Μουμπάρακ.

Δύο εκ των κατηγορουμένων είναι έφηβοι και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.